over mijzelf

YogaJoske

Yoga als vriendin, zo werkt het voor mij. Telkens kan ik bij haar terecht dan met dit, dan met dat. Zo is yoga voor mij een basis in mijn leven geworden. Na jaren in verschillende plaatsen “op les” gezeten te hebben, ben ik in 1996 gestart met mijn yogaopleiding bij Saswitha Opleidingen. In 2008 heb ik deze opleiding met succes afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik een viertal jaren “een stop” gehad. Dat leerde yoga mij: alles op zijn tijd.

Zo werkt yoga: als een spiegel die de mooie maar ook de lastige kanten van jezelf toont.

Mijn opleiding is een erkende opleiding door de Vereniging van Yogadocenten Nederland (VYN) en de Europese yoga Unie. Mijn lidmaatschap bij de VYN staat voor kwaliteitsyoga, Dit houdt onder andere in: verplichte bij- en nascholingen en een klachtenregeling.

Nu in 2019 heb ik meerdere jaren lesgegeven en zijn bij mij voorkeuren en specialisaties ontstaan. zoals:

  • werken met de chakra’s
  • werken met klank
  • yoga nidra

Als laatste is daar yoga in aplomb bijgekomen. Alle houdingen “in het lood” uitvoeren, dit bevordert het gevoel van interne stabiliteit.

In het voorjaar 2019 heb ik nascholing meridiaanyoga afgerond

Rust, eenvoud en diepgang zijn belangrijke kernwaarden in mijn leven en dus ook  in mijn lessen. De natuur is mijn inspiratiebron. Zij helpt mij rust, respect en nederigheid in mijzelf te ervaren.

Joske Ruwhoff